Веб квест Голодомор 1932-1933 років у приватних історіях і просторі культури

 Пам'яті невинно убієних присвячується...
https://sites.google.com/site/golodomorgenocid19321933/vstup/neobhidni-posilanna 
      Виповнюється 85 років назад, як Україну сколихнула страшна біда - Голодомор. Спланована акція проти селянства, акція на знищення основи села. Заради високих показників, заради індустріалізації, як покарання за мову, культуру. Методи більшовиків вражають і до сьогодні. На мій погляд злочин Голодомору слід розглядати з 1929 року і до 1933. Саме в цей період відбувались планові арешти і вислання цілими сім'ями родин селян, економічне пограбування одноосібників, бабські бунти (т.зв. "волинки") і, як апофеоз цього явища - голодна смерть мільйонів українців. 
     Скільки б не минуло років, а зрозуміти не можу чому цей злочин і досі непокараний.?! Чому і досі немає спецкурсу у школі для вивчення проблематики Голодомору 1932 - 1933 років (Як мене правильно поправила моя колега Анна Сізова, спецкурс все- таки введений, цього року. Ознайомитись можна ось за цим посиланням: https://www.historyua.com/2017/09/12/navchalna-programa-kursu-za-vyborom-dlya-uchniv-10-11-klasiv-golodomor-1932-1933-rokiv-v-ukrayini-istoriya-uroky-na-majbutnye/). Чому і досі в когось повертається язик казати: "у нашому селі смертей від голоду не зафіксовано"? Чому? Разом із прекрасною колегою із Первомайська Анною Сизовою та її учнями реалізували веб- квест про Голодомор 1932 - 1933 рр у приватних історіях і просторі.  Варто сказати, що саме пані Анні належить ідея і технічне оформлення. Сподіваємось, що матеріали веб квесту стануть у пригоді вчителям історії і просто небайдужим. У мене все. Шануймо пам'ять!

Коментарі

  1. Язиком можна сказати що завгодно, він (язик) повертається. Але щоб сказати щось історику потрібні факти, а не просто пусті балачки, а саме фактів про смерть від голоду в селі Малиничі немає, на щастя. Фантазувати зараз можемо і Ви, О.А., як ніхто інший, знаєте як пишуться мемуари і як придумуються "історичні факти". В свій час я, молодий вчитель історії, займався питаннями голодомору в нашому селі, збирали докази, свідчення.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, дякую Вам за дискусію. Подивіться у Державному архіві Хмельницької області фонд 6193. Там знайдете досить багато фактів Голодомору саме в селі Малиничі. А фантазують ті, хто ігнорує ряд джерел, не хоче їх помічати.

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ЧОРНИЙ ОСТРІВ - ОСТРІВ СКАРБІВ

Шаровечка