Учнівський конкурс ім. І. Медвинського

     Другий рік поспіль учні Малиницького НВК стають лауреатами Всеукраїнського конкурсу учнівських науково-дослідних робіт "історія та уроки Голокосту" ім. І. Медвинського, що вчергове проходив у місті Києві (18-20 травня 2018).
    По прибуттю до місця проведення одразу в бій. Розподіливши учасників на дві секції, розпочались захисти.
    Ляховець Марина першою виступала у секції "Історія Голокосту. Регіональні дослідження" з темою роботи "Голокост у Хмельницькому та Хмельницькому районі 1941 - 1942 рр.".
Ляховець Марина на захисті
  Далі своїми дослідження поділились інші конкурсанти. Журавська Ірина - учениця 11 класу НВК № 141 міста Києва представила відео фільм "Забудь кто ты есть" (чомусь російською мовою), Поліщук Владислав розповів про "Загублене Волинське місто Трохимброд". Федик Соломія -студентка І курсу коледжу економіки дослідила "Голокост на Тернопільщині: кати, колаборанти та рятувальники-хто вони?". А Халімон Богдана представила документальний фільм про спецбудинок для дітей "ворогів народу" "Темесові мости".
    Загалом у конкурсі взяли участь представники з 16 областей України, що вже було досить пізнавальним як для вчителів так і для дітей.
   Для вчителів було представлено книгу - путівник "Бабин яр: пам'ять на тлі історії" - матеріал для віртуальної виставки memory.kby.kiev.ua 
 На презентації підручника "Бабин яр: пам'ять на тлі історії"
   Приємно відзначати людиноцентрованість досліджень, гуманізм, толерантність до представників різних національностей та культур.
    Три дослідження були присвячені історії ромів в роки Другої світової війни. Приємно вразив глибиною свого дослідження і поінформованістю учень 9 класу Раков Михайло, учениця Яценко Єлизавета та Потужна Яна. Не один рік досліджує геноциди учень 11 класу Мурадян Мхітар.
    Окрім дослідницьких працювали вже традиційно творчі секції літератури, образотворчого мистецтва, кіно.
    Як особливий бонус для конкурсантів була екскурсія Подолом (історична частина міста). Де працівники конгресу національних громад за допомогою планшетів провели пізнавальну екскурсію вулицями міста.
Учасниці з Тернопільської обл.
 Синагога

Будинок в якому проживала одна із героїнь оповіді

     Дякую Українському Центру вивчення історії Голокосту за чудову нагоду зустрітись, поспілкуватись і навчатись, адже окрім суто історичних тем Надія Уфімцева розповіла про "Секрети створення успішних презентацій", а Світлана Осіпчук прочитала лекцію "Місто як підручник історії: як читати вулиці міста".
    По закінченню конкурсу учні отримали набір літератури, а також неоціненний досвід.
 Разом з директором УЦВІГу Анатолієм Подольським
Учасники ХVIII  конкурсу учнівських робіт "історія та уроки Голокосту" ім.І.Медвинського
Після нагородження

Коментарі

  1. Олександре, щиро вітаю тебе і ученицю з участю у Конкурсі! Це справжній заряд бадьорості і натхнення! Нових вам звершень і досягнень!

    ВідповістиВидалити
  2. Миколаївська область як завжди складала кістяк конкурсу. Вас не вистачало.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ЧОРНИЙ ОСТРІВ - ОСТРІВ СКАРБІВ

Шаровечка