Гуквальде - найстаріший замок Чехії

Пощастило познайомитись на днях з прекрасним  за своєю красою місцем - Гуквальде. Це середньовічне місто - фортеця, побудована 1240 року шляхтичем Арнольдом з роду Гуквальде. Тобто, в той час, як Київ був знищений татарами тут цілком логічно зводили неприступні мури.  Доречі, настільки не приступні, що жодного разу не були взяті.
Гуквальде було частиною обороної лінії Моравського краю. З одного боку природні перешкоди - гори, а з іншого фортеці робили його потужним оборонним форпостом.

Потрапити в середину нам не вдалося, бо вже пізня година, зате ми пройшлись по периметру, чим злякали лосів, які, доречі, мешкають на території заповідника, який тут розташувався. Тобто це ще один привід приїхати сюди і провести день.
Елемент фортифікації
 
Також замок використовується в різноманітних акціях, таких як святкування Дня чеської республіки чи інших (Ondřejská pouť ) традиційних свят.

У Вікіпедії ви про Гуквальде не прочитаєте, тому з інформацією можна ознайомитись за цим покликом: http://www.hradhukvaldy.eu/uvodni-strana/
В''їздна брама





 
Вже у XVIII  столітті фортеця втрачає своє значення і сьогодні це чудова пам'ятка середньовіччя, місце для проведення різноманітних фестивалів і фотосесій. 
А від ерозії захищають ось такі буки 1730 року!
P.S. Повертаючись додому прийшла згадка про дивовижні роботи Діонісія Маклера у нас на Поділлі, лише деякі із цих садів збереглись. Інше понищене більшовицькою владою, на жаль.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧОРНИЙ ОСТРІВ - ОСТРІВ СКАРБІВ

Шаровечка