По околицях Хмельницького

Катались в околицях Хмельницького, нюхали квіти і годували комарів, шукали пам‘ятник російському імператору Александру II, дивувались родинним склепом Маковецьких, їли суницю і ржали.


                          Шимки. За півгодини нарішали велосипеди, сіли і катнули.
Один із квестів - на кладовищі (старому) знайти пам'ятник Александру ІІ (таких пам'ятників є всього три в Україні) і один в селі Малиничі, абсолютно нікому не відомий. Напис на пам'ятнику: "Сооружен крестьянами Малиничской волости 1887 году". Більше читайте тут. https://taktocno.blogspot.com/2018/02/blog-post.html
"Біль за втрату донечки не змозі зарадити днів його, вічний спокій дарує мені Богородиця". 16 метровий склеп польського поміщика Людовіка Маковецького у вигляді хреста (чому хреста адже поміщик мав бути католиком?)
 
Словом, ще багато таємниць криється від нас у цих прадавніх руїнах. 
Стосовно донечки, коли йшли до т.зв. "грубого хреста" побачили надгрібок із зображенням Діви Марії (типово для католиків).





                                    Дорога на Гречани, колись входили до Малиницької волості і, я так розумію, була основною, бо трасу, якою ми їхали будували під час німецької окупації (1941-9144рр)

                                                   А ось,  власне і пам'ятник Александру ІІ

 
А якщо Вас зацікавило і ви б хотіли дізнатись більше, тицніть сюди: https://taktocno.blogspot.com/2018/05/blog-post_16.html

Коментарі

  1. скажіть будь-ласка місцезнаходження памятника Олександру 2 (я просто хочу з своїм другом поїхати )

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ЧОРНИЙ ОСТРІВ - ОСТРІВ СКАРБІВ

Шаровечка